Voetreflex Massage

Met een voetreflex massage laat je niet alleen je voeten verwennen. Je gehele lichaam profiteert van deze ware traktatie voor jouw voeten. De voeten worden nogal snel vergeten. We vinden allemaal wel wat van voeten en geloven al snel dat we te kietelig zijn. We laten ze liever niet aanraken. Lees snel verder waarom je het toch eens zou moeten proberen. 

Wat is een voetreflex massage?

Voetreflex massage is een massage die zich op de voeten en een beetje op de onderbenen concentreert. In de voeten bevinden zich reflexpunten voor het gehele lichaam. De massage is zeer ontspannend en kan toegespitst worden op bijvoorbeeld het hormoonsysteem, de rug of op een specifiek orgaan of zintuig. De masseur heeft uitgebreide kennis over deze reflexpunten in het lichaam. Tijdens de voetreflexmassage worden deze punten aan beide voeten gestimuleerd. Tenslotte hebben beide voeten elk unieke reflexpunten, die verbonden zijn met de rest van je lichaam. Om goed bij de reflexpunten te komen, wordt de voet eerst los gemasseerd. Je zult verbaasd zijn hoe los je voeten na deze massage zijn. Je herkent ze bijna niet meer terug.

Hoe helpt een voetreflex massage?

Na zware operaties of door andere problemen met het lichaam is het niet altijd mogelijk complete lichaamsmassages of drukpunt therapie (shiatsu) te geven. Voetmassages zijn zeer helend en ontspannend. Een voetreflex massage helpt onder andere bij:

  • Overspannen/Burn-out
  • Slaapproblemen
  • Darmproblemen (bijv. prikkelbare darm syndroom)
  • Orgaanproblemen
  • Detoxen/ontgiften

Het helpt het lichaam te herstellen vaak na een zware (emotionele) tijd. 

Hoe gaat een voetreflex massage?

Bij de voetreflex massage zit je ontspannen op de massagestoel. Wanneer je wil, met een kop warme thee. Het enige wat je hoeft uit te trekken zijn je sokken. Het is handig als je broekspijpen ook wat omhoog kunnen. Zo heb ik alle ruimte om je voeten te masseren. Natuurlijk is het fijn als je van te voren je voeten hebt gewassen. 

Het eerste gedeelte van de massage bestaat uit het losmaken van beide voeten. Dit geeft mij toegang tot de dieper liggende punten die in verbinding zijn met de rest van je lichaam. Met een klein beetje olie masseer ik beide voeten en pak de punten die belangrijk zijn voor jouw herstel. Voor de afspraak staat 90 minuten en de massage duurt ongeveer 60 minuten. 

Maar ik ben veel te gevoelig aan mijn voeten?!

Veel mensen zijn bang dat ze alle kanten opschieten. Want als ze aan hun voeten gezeten worden, dat kietelt! In de praktijk blijkt het toch heus mee te vallen. Vaak is dit eerder onrust of het idee van kietelen dat we kennen. Omdat de voeten daar inderdaad een mooie plek voor zijn. Tijdens de massage wordt de voet anders aangeraakt. Ik begeleid je daarin en zal je laten zien dat het reuze meevalt met hoe gevoelig je voet daadwerkelijk is. Mocht je nog vragen hebben stuur me dan een berichtje. Of maak direct een afspraak bij Trinly Massage Leeuwarden en ervaar de kracht van je voeten.