Shiatsu Ryohu Massage

‘Shiatsu Ryohu massage is een massage methode die zorg, warmte en genezing geeft door vingerdruk technieken’

Waar helpt Shiatsu Ryohu bij?

Shiatsu Ryohu is de eerste vorm van massage die ik heb geleerd. Deze massage is op vele vlakken een perfecte massage voor verschillende fysieke problemen.

Een Shiatsu Ryohu massage helpt onder andere bij:

  • rug problemen
  • gewrichtsproblemen
  • allergieën
  • stress
  • tennis- en golfellebogen
  • armen, benen, handen en voeten
  • hoofdmassage
  • overspannen/burn-out 

Hoe gaat de Shiatsu Ryohu massage?

De massage vindt plaats op de blote huid. Elke klacht heeft haar eigen vastgelegde behandelingspatroon. Evenals bij de acupunctuur worden specifieke punten gestimuleerd of afgezwakt om de balans in de energiestromen te herstellen.  De massage werkt via een rustige vingerdruk. De massage kan plaatsvinden op de grond (mat) of op een massagetafel.

Tijdens de massage draag je alleen ondergoed. Wanneer je wil mag je je eigen handdoek meenemen. Bij deze massage gebruikt men geen olie.De duur is afhankelijk van klachtbehandeling en beschikbare tijd. Voor een afspraak staat 60 minuten. Ruim 50 minuten hiervan zijn massage. We maken samen een behandelplan op basis van jouw klachten. Deze massage is uitermate geschikt voor rug en gewrichtsproblemen. (Ischias, beginnende Hernia’s, stijve nek, schouder en arm-problemen.)

Bij de eerste afspraak wordt er altijd wat tijd ingeruimd voor een gesprek. In dit gesprek worden de gegevens van de cliënt opgeschreven en eventuele klachten benoemd. Ook de ziektegeschiedenis wordt beschreven. Er worden ook vragen gesteld in verband met de meridianen en de bijbehorende elementen. Deze informatie is vooral belangrijk voor de shiatsu massages. Als je nieuwsgierig bent naar deze vragen dan kun je ze terugvinden in het blog op deze website – kopje ‘over ons’. 

Wanneer je nog vragen hebt stuur me gerust een bericht. Of maak direct een afspraak bij Trinly Massage Leeuwarden. Dan kijken we samen hoe we jou gaan helpen.