Mijn achtergrond en filosofie

Mijn naam is Jos. Ik ben geboren in 1956 en ik geef massages sinds 2002. 

Mijn eerste kennis  omtrent massages heb gekregen in de periode dat ik intensief Aikido beoefende. Een goede  warming up en basis shiatsu  hielpen bij verkrampte spieren, pijn in de gewrichten en algehele ontspanning. Het was een prettige en leerzame tijd waarbij ik geleerd heb hoe gezonde sterke lichamen aanvoelen. 

In 2014 ben ik gestart met het volgen van cursussen bij de Dutch Bodywork Academy.  www.http://dbanet.nl

In het voorjaar van 2018 heb ik deze studie afgerond en ben ik ‘manueel praktizijn’, therapeut en shiatsu practitioner. In 2019/2020 heb ik de theoretische opleiding voor complementaire geneeskunde gevolgd bij Con Amore. Hierdoor heb ik een goede basis kennis gekregen van de werking en ziektes van het menselijk lichaam. Sinds het voorjaar van 2020 ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NVST en worden mijn behandelingen vergoed als je aanvullend verzekerd bent.  Mijn interesse voor ontwikkeling van mijn kennis is gebleven en nog steeds bestudeer ik de elementen-theorie zoals beschreven in de  Traditionele Chinese Medicijn boeken.  Ook bestudeer ik Massage Bij Kanker. 

Inmiddels heb ik dankzij de vele behandelingen van klanten ervaren wat massages voor mensen kunnen betekenen. De effecten van massage zijn wonderbaarlijk. Massages brengen onder andere door de uiteindelijke ontspanning genezingsprocessen op gang. Massages brengen het lichaam weer terug bij haar oorspronkelijke energie en functioneren.

Deze ervaring aan mensen meegeven maakt mij als manueel therapeut steeds weer erg gelukkig.

Massage modules die ik gevolgd heb:

Op deze plaatst wil ik graag al mijn leraressen, leraren en collega cursisten bedanken die mij op dit pad hebben gebracht en mij tactvol hebben onderwezen. Antsje de Boer voor de diepere inzichten in de samenhang van meridianen en elementen. Tjitske , Henk en Dany Ytsma voor de praktische lessen, informatie en kennis van het menselijk lichaam. Raymond Vermaas voor zijn samenhangende kennis en therapeutische inzichten. Estelle voor mijn begeleiding bij Massage Bij Kanker.