Shiatsu Zen Massage

Shiatsu Zen massage is de ideale massage, voor het gehele lichaam. Via de meridianen van het lichaam wordt de energie van de diverse organen geoptimaliseerd. Indirect worden ook je gewrichten en spieren losgemaakt. De massage gebeurd in harmonie met de  adem van de cliënt. 

Het doel van deze Zen-massage is dat de dualiteiten en blokkades binnen de menselijke energiestromen verdwijnen. Zo kunnen lichaam en geest weer één worden. Deze vorm van massage is een verademing voor de drukke mens van tegenwoordig. Tevens is de massage een zeer krachtige therapie voor mensen met chronische en onbegrepen klachten.

Hoe werkt Shiatsu Zen Massage?

De massage begint met een buik ‘anamnese’. Dit kan je zien als een soort diagnose. Door bij aanvang de hand op de buik te leggen, voelt de masseur de balans in de diverse elementen: Water, Hout, Vuur, Aarde, Metaal. Elk element kent zijn eigen meridianen en daarbij behorende organen. Meridianen zijn de diepere energiestromen in het lichaam. Zo kan de masseur een route kiezen langs deze verschillende meridianen. Hierdoor herstelt hij het innerlijke evenwicht en ruimt hij blokkades in de energiestromen op. Dit gebeurt door de elementen die aandacht nodig hebben, te stimuleren of af te remmen.

Dit alles gebeurd met de  typische zen-stijl Shiatsu druk- rek- en stretch-technieken. Wellicht ken je de drukpunten al vanuit bijvoorbeeld de acupunctuur. 

De massage zorgt ervoor  dat spieren, zenuwen, bloedbanen en gewrichten weer de ruimte krijgen, waarnaar ze verlangen. Zo kan de lichaamseigen energie daarna weer vrijuit stromen.

Waar is Zen Shiatsu Massage goed voor?

Shiatsu Zen massage werkt helend op de organen, het zenuwstelsel en de hormoonbalans. Het opent de gewrichten en ontspant de spieren.  

Shiatsu Zen Massage is daarom uitstekend voor:

  • Huidaandoeningen
  • Spijsverteringsproblemen
  • Oedemen
  • Blaasproblemen
  • Verstoring van de nachtrust
  • Chronische (terugkerende) pijn
  • Vage onverklaarbare klachten
  • Mensen met stress / burn-out / overspannen klachten

De Zen Shiatsu massage kan ook ingezet worden als pure ontspanningsmassage. De massage kan aangevuld worden met een hoofdmassage.  Dit versterkt het rustgevende effect van de massage. Als je met regelmaat, preventief, een zen-massage krijgt zal je gezondheid ook stabiel blijven.  Soms is het nodig meerdere afspraken te maken om chronische problemen te verhelpen. 

Informatie voor de Shiatsu Zen Massage

De massage duurt gemiddeld 70 minuten inclusief hoofdmassage.  Voor een afspraak reserveer ik 90 minuten. Daardoor hebben we tijd voor de voorbereiding en eventueel een nagesprek. Daarnaast kan je na de massage even tot rust komen en een glas water drinken. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Na de massage is het goed om geen inspannende activiteiten meer gepland te hebben voor die dag. Zo kan je lichaam optimaal het effect van de massage in laten werken. Je bent gekleed tijdens de massage. Aanbevolen kledij: t-shirt lange mouwen, draag een gemakkelijke broek en schone sokken. Breng eventueel een eigen handdoek om op te liggen mee.

Bij de eerste afspraak wordt er altijd wat tijd ingeruimd voor een gesprek. In dit gesprek worden de gegevens van de cliënt opgeschreven en eventuele klachten benoemd. Ook de ziektegeschiedenis wordt beschreven. In verband met de meridianen en de bijbehorende elementen worden er ook vragen gesteld. Als je nieuwsgierig bent naar deze vragen dan kun je ze terugvinden in het blog op deze website – kopje ‘over ons’. 

Een Shiatsu Zen massage is ook een leuk cadeau om weg te geven. Neem daarom contact op als je hier meer over wilt weten.