Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact op.

De massages duren meestal 75 minuten. Meestal neem ik de tijd en ben geen liefhebber van haasten. Na de massage raad ik iedereen aan om tijd voor jezelf vrij te houden. 

Als je een Zen–Shiatsu massage krijgt, dan blijf je volledig gekleed. Het liefst zie ik mijn klanten in makkelijke kleren: een shirt met lange mouwen en een gemakkelijke broek, legging of trainingsbroek en sokken.

De andere massages zijn allemaal op de blote huid. Dit geldt voor de Ryohu Shihatsu, de segmentale en de klassieke massage. U kunt wel altijd uw ondergoed aanhouden. Eventueel neemt u eigen handdoeken mee om op te liggen.

Bij de voetreflex massage zit u aangekleed op de massagebank. Als de broekspijpen wat omhooggeschoven kunnen worden is dat prettig.

Nee, dit is in principe niet nodig. Een eigen handdoek mag als je dat fijn vindt.

Eet niet vlak voor de massage. 

Na de massage is het belangrijk extra water te drinken. Dit helpt bij het afvoeren van de door de massage vrijgekomen afvalstoffen in het lichaam. Neem ook warme kleding mee voor de terugweg. Door de massage is het lichaam vaak erg ontspannen en kan kou makkelijk het lichaam binnendringen. Dit is vooral bij de segmentale en de klassieke massage belangrijk. Vermijd na de massage zware inspanningen. Geniet vooral van de ontspanning en de energie die vrij komt.

Het is niet altijd goed te voorspellen hoe iemand zich gaat voelen na de massage. Meestal volgt er wel een diepe slaap, maar mensen kunnen soms ook heel actief worden doordat ze zich sinds lange tijd weer optimaal voelen. Ga relaxed om met deze frisse energie en blijf vooral bij jezelf.