What’s in a name: Trinly Massage

What’s in a name?

Trinly massage heet mijn praktijk en niet ‘Jos de Vooght massage’ of ‘Indrukmassage’, waar ik eerst voor had gekozen. 

Trinly is het Tibetaanse woord voor activiteit. Het is ook de naam die mij werd gegeven toen ik in 1994 Boeddhist werd. Mijn volledige boeddhistische naam is Karma Trinly Wangchub. 

Trinly betekent actie. Op het moment dat ik die naam kreeg wist ik eigenlijk niet goed wat ik ermee  kon omdat niemand die naam gebruikte. De laatste jaren is daar verandering in gekomen doordat ik lessen ben gaan volgen bij Lama Namkha Gyaltsen Rinpoche, een Rigdzin en Nyingma Lama. Zijn leerlingen spreken elkaar allemaal aan bij hun boeddha-naam en zodoende wordt de naam Trinly nu wel gebruikt. Binnen het Boeddhisme is het geven van massages een eerlijke manier om inkomen te verkrijgen en het is op een indirecte manier goed voor mijn karma.

‘Trinly massage’ is hierdoor de naam van mijn praktijk geworden. Actie dus. Aan het werk met mijn handen, direct voelen en behandelen.

Het Oosters denken over lichaam en geest is een prettige manier van analyseren. Het nadenken over de elementen aan de fysieke buitenkant: water, hout, vuur, aarde en metaal en de elementen aan de esoterische binnenkant: ruimte, wind, vuur, water en aarde heeft me rijker gemaakt. Deze elementen, als ze niet in balans zijn kunnen kunnen de oorzaken van ziektes in zich dragen en als ze wel in balans zijn de oorzaken van geluk en ‘happiness’ brengen. Een en ander blijf ik bestuderen en ik hoop dat ik mijn klanten terug in balans kan brengen of in ieder geval de goede richting kan insturen. 

Als grap zei ik vroeger wel tegen mijn klanten dat ik aan ‘re-modelling’ van het lichaam deed. Ook zei ik  dat een goede ondertitel voor mijn bedrijfsnaam ‘de beste handen van de stad’ zou zijn.  Het klinkt wat arrogant en is niet te bewijzen dus daarom noem ik het maar hier achterin dit bLog.