Segmentale Massage

Ons lichaam heeft een complex zenuwstelsel. Dit staat in verbinding met veel processen in het lichaam. De segmentale massage is een complete benadering van het menselijk lichaam en haar organen. Het concentreert zich op de uittredende en terugkerende zenuwbanen van de ruggenwervels. Het is dan ook een volledige rugmassage die helpt bij meer dan alleen rugklachten.

Wat doet een segmentale massage?

De segmentale massage is een moderne vorm van masseren die aansluit bij de klinische wetenschappen. Ze heeft het zenuwstelsel als basis van de behandeling. De behandeling is een weldaad voor de organen en de rug zelf. De rug en de daaronder liggende organen worden volledig ontspannen. Net zo als de zenuwbanen die tot in de uiterste punten van vingers en tenen zich uitstrekken. Maar ook overal in de huid eindigen zenuwen. Die raken weer helemaal in topconditie. Zo kunnen prikkels weer beter doorgegeven worden. Problemen in de organen, als deze er zijn, kunnen gevonden en behandeld worden via deze vorm van massage.

Hoe gaat een segmentale massage?

Bij de segmentale massage wordt alleen de rug behandeld. De massage concentreert zich op de ruggenwervels en de daar uittredende en binnenkomende zenuwen. Het begin van de massage is gelijk aan de klassieke massage van de rug. Dat betekent dat je in je ondergoed op de massagetafel ligt. En dat de huid van de rug, de nek en het sacrum eerst met olie worden ingewreven om ze soepel te maken. 

Bij de eerste afspraak wordt er altijd wat tijd ingeruimd voor een gesprek. In dit gesprek gaan we een aantal vragen beantwoorden over jouw gezondheid en medische geschiedenis. Er worden vragen gesteld over de meridianen en de bijbehorende elementen (hier geef ik je ook graag uitleg over mocht je hier niet bekend mee zijn). Deze informatie is vooral belangrijk voor de shiatsu massages. Maar is ook ondersteunend bij de segmentale massage. Als je nieuwsgierig bent naar deze vragen dan kun je deze hier terugvinden. Wil je zelf ook ervaren wat een segmentale massage is? Klik hieronder op de knop en maak direct een afspraak bij Trinly Massage Leeuwarden.